Жилищен комплекс ГАРДЕНИЯ

Комплекс ГАРДЕНИЯ, проектиран от SOLIDCO Архитекти, е един от най-модерните и красиви жилищни комплекси от затворен тип в гр. София, кв. Младост 4.

ГАРДЕНИЯ е жилищен комплекс от затворен тип, разположен на площ от 6 дка. Състои се от три жилищни сгради с разнообразни по големина и тип апартаменти, две нива сутерен за удобно паркиране и богато озеленен вътрешен двор с кътове за почивка и игра. На партерно ниво комплексът разполага с магазини и ателиета, ситуирани по продължение на двете улици. Всички търговски и жилищни обекти са подсигурени с гаражи или паркоместа.

Архитектурното решение включва 3 самостоятелни жилищни сгради – Сграда 1 (вход А), Сграда 2 (вход Б, вход В, вход Г) и Сграда 3 (вход Д), които образуват естествен вътрешен двор помежду си. Всяка сграда се състои от партер, пет типови жилищни етажа и два терасовидни жилищни етажа. Сграда 1 и Сграда 2 са свързани чрез ниско тяло, което представлява естествена преграда към вътрешният двор на комплекса. В него е ситуирано лоби (пешеходен вход за комплекса), действащо като контрол на външният достъп.

Визията на сградите акцентира на заоблените и пластични форми. Генерално са използвани две дъги, които заключват между тях апартаментните балкони. Фасадната стена на апартаментите е богато остъклена за постигането на по-добър жилищен комфорт.

Kонцепцията на ГАРДЕНИЯ е осъществена с мисъл към семейството и за хора, които не биха направили компромис с дома си. Базирана е върху няколко основни идеи:

  • комплекс от затворен тип с 24 – часов контрол на достъп;
  • богат ландшафт с многообразие от храстовa, широколистна и иглолистна растителност – специално подбрана за да гарантира целогодишно декоративен ефект;
  • надеждно изградена вътрешна инфраструктура;
  • отлична външна инфраструктурна обезпеченост;
  • изграждане с висококачествени материали;
  • професионално управление и поддръжка;

Посетете и официалния сайт на комплекса.

Leave a comment